Çarşamba

KUŞKONMAZ SALATASI


Kuşkonmaz yılın belli aylarında çıkan çok az bir dönemde pazarlarda tazesini bulabileceğiniz son derece sağlıklı bir sebzedir. Kıvamında olması için haşlanma süresi çok önemlidir. Odunsu olankök kısmı zor yumuşar ancak tomurcuklu olan uç kısmı hemen haşlanır. Dolayısı ile taze kuşkonmaz aldıysanız kaynayan suyun içine sapları aşağıya gelecek şekilde yerleştirip dik bir şekilde haşlamalısınız. Ancak ben işin biraz kolayına kaçarak aşağıda görünen konserve haşlanmış kuşkonmaz kullandım.




Marketlerde çok rahat bulabileceğiniz bu konserveler yağsız, sadece haşlanmış kuşkonmaz içeriyor. Oldukça pratik ve sağlıklı. Sayesinde 5 dakika da bir zeyitnyağlı yemek veya salata yapabilirsiniz.





Zeytinyağlı kuşkonmaz salatasının içindeki malzemeler;
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber 
  • 1 avuç dolusu kıyılmış maydanoz
  • 2 kaşık haşlanmış mısır
  • 4-5 adet kornişon turşusu (ince ince kıyılmış)
  • 1/2 limon
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 şişe konserve kuşkonmaz  
Bu salatayı diyetinizdeki yeşil salataya muadil olarak tüetebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder