Perşembe

TAM BUĞDAY UNU İLE MANTI


Evet doğru mantı bir hamur işidir. Ancak eğer sağlıklı bir vücuda sahipseniz porsiyonuna dikkat etmek kaydı ile mantı yemenizin hiçbir sakıncası yoktur. Özellikle çocukların beslenmesinde olmasını istediğimiz bir yemek türüdür. Mantınızı eğer kendiniz yapıyorsanız daha doyurucu ve daha sağlıklı olan tam buğday unu ile yapmanızı tavsiye ediyorum. Tat açısından sizi üzecek bir sonuç olmayacağının garantisini verebilirim.
 Bizim mantımız çok sevdiğim bir danışanımın ellerinden yapıldı. tam buğday unu ile beyaz un yarı yarıya karıştırılarak hazırlanan bir hamur ile yapıldı. fotoğrafta gördüğünüz kadar yani yaklaşık 1 çorba kasesi mantı bol sos ile birlikte tüketildi.

Sağlıklı beslenme kurallarından olan çeşitli beslenme her soframızda dikkat etmemiz gereken bir kuraldır. Makarna yerken sebzeyi unutmamak, sebze yerken proteini unutmamak, et yerken de salatayı unutmamak gibi kurallardır bunlar. İşte bu yemeğimizde de sebzeyi unutmadık. Mantı sosunuza maydanoz, dereotu, nane, kekik gibi otlar veya baharatlar ekleyin. Bu sayede lifi daha yüksek bir öğün tüketmiş olacaksınız. Hem şekeriniz daha yavaş yükselecek hem de yemekten sonra daha uzun süre tok kalacaksınız.

1 kase mantı tuzlu su ile haşlandı. Üzerine bol maydanozlu ve sarımsaklı yoğurt, az tereyağlı salça sou hazırlandı. Her besin grubundan  besinin olduğu bu tabak haftada1 defa tüketebileceğiniz bir tabaktır.

Tabağın toplam kalorisi ortalama 450 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder