Mercimek mutfağımızın olmazsa olmazı . Çorbasını , kıymalı yemeğini , köftesini, salatasını yani herbir çeşidini severek tüketiriz. Tok tutucudur. Lif deposudur. Bağırsakları çalıştırır , kabızlığa iyi gelir. B vitamini kaynağıdır . Kolay pişer . Diğer baklagillere göre daha az gaz yapar . Glisemik indeksi düşüktür, şekeri yavaş yavaş yükseltir. Herbir çeşidi çok lezzetlidir . Kısacası bizim vazgeçilmezimizdir.
Ben mercimek çorbamı yaparken fotoğraftaki gibi sarı ve kırmızı olanı karıştırırım. İçine sadece 1 adet soğan doğrayarak suyunu ekleyip haşlarım. Blenderdan geçirip iyice kıvamlı olmasını sağlarım. 1-2 kaşık tereyağı ve 1 kaşık salça kavurup içine karıştırırım. İşte müthiş çorba . 1 kasesi 1,5 dilim ekmek yerine geçer. Afiyet olsun,şifa olsun,tok tutsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder